Papp Gergely: A felfedezés

Ma reggel, amikor kávéztam, bekapcsoltam a tévét és hallom, hogy Madagaszkáron, egy kis faluban , egy denevérszerű valamit láttak elsuhanni. Elhatároztam, hogy ezt a különös fajt megnézem magamnak. Első dolgom volt pénzt gyűjteni, mert Magyarországtól Madagaszkárig nem olcsó a repülőjegy. Egy teljes évembe került, míg végre összegyűlt az összeg, és szerencsém is volt, hogy senki, a felfedezők közül nem érdeklődött a különös lények felöl. Kellemes volt a repülőút, és azt gondoltam közben: – Még csak most kezdődik a kaland! És csakugyan…
Miközben repültünk, egyszer csak vihar támadt és zuhantunk lefelé. Nagy szerencsém volt, hogy túléltem a zuhanást. Pont Madagaszkár partjánál értünk földet. Ekkor megszólalt a kapitány: – Uraim kövessenek! Elviszem Önöket a legközelebbi faluba!
Kistöprengés után rájöttem, hogy nekem a negyedik faluba kell eljutnom. A kapitány útbaigazított: – Csak keletre menjen, hosszú az út, de biztonságos. Legalább egy óra sétálás után végre odaérek a negyedik faluhoz. Mindenkit kikérdeztem a furcsa repülő lényekről, mígnem az utolsó ember, akit megkérdeztem, fontos információkat osztott meg velem. Így egy barlangra is felhívta a figyelmem, ahonnan látni lehet ki- és berepülni őket.
Meg volt a tervem, egy hálóval közeledtem a kiszemelt barlang felé.
Hopp, jókor érkeztem, mert épp egy kifejlett példány repült a barlangból , és pont az én hálómba landolt. El is neveztem rögtön Itarusznak. Valójában egy maki denevérszárnyakkal, amit én tanulmányoztam elsőnek a világon.
Erről az új fajról könyvet írtam, amire nagyon büszke vagyok.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: