Siffer Boglárka: Zsófi és a mumusok

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány, Zsófi. Ő olyan félős volt, hogy a ház összes lakója tudott a félénkségéről. Egy nap, amikor az ágyában feküdt, és aludni próbált, valami vagy valaki fészkelődött az ágya alatt. Átment a szüleihez, lefeküdt melléjük, de még mindig hallotta azt a különös fészkelődést. Áthívta a szüleit, hogy megnézzék, mi van az ágy alatt. Amikor megnézték, nem volt ott semmi, de amikor Zsófi lefeküdt, akkor egy nagyon aranyos mumus ugrott elő az ágya alól. Zsófi nagyon megijedt, de a szülei már nem engedték át. Zsófi a takarója alá bújt. Amikor Zsófi elkezdett sírni az összes mumus, aki az ágya alatt volt, előugrott.
Zsófi egy kicsit megkönnyebbült, mert az egyik mumus nagyon aranyosat tüsszentett. Zsófi megkérdezte, hogy mióta vannak az ágya alatt, a mumus azt válaszolta, hogy amióta ez a ház megépült.
Zsófi kezdett barátkozni a mumusokkal, és mire reggel lett úgy viszonyultak egymáshoz, mintha már születésük óta ismernék egymást. Zsófi már soha többé nem félt a sötétben. Volt egy mumus, aki nem nagyon akart barátkozni Zsófival, sőt nagyon undok volt vele, és ijesztgette őt. Az előző fiú, aki itt lakott nagyon rossz volt, ő is találkozott a mumusokkal, csak ő bántotta őket. Emiatt volt ez a mumus ilyen, mert már félt a gyerekektől, és meggyűlölte őket. A többi mumus nem volt haragtartó, és megelégelték az undok mumus viselkedését, megértették vele, hogy Zsófi más, mint a többi gyerek. A félős mumus és a félős Zsófi jó barátok lettek, és már egyikük sem félt. Innentől kezdve Zsófi egész nap azt várta, hogy esténként találkozzon a barátaival.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: