Tóth Marcell A három királyfi

Volt egyszer egy király annak volt három fia. A legkisebbet hívták Pityunak, a másikat Sanyinak,a legkisebbet Misinek.
A  Kerekerdő  közepén állt a kacsalábon forgó palotájuk. A király a fiait elküldte szerencsét próbálni .Pityu északnak indult, Sanyi keletnek, még Misi dél felé. A legidősebb táltos paripáján  hegyek-völgyek, erdő- mezők fölött repülve a Jégkirály birodalmában találta magát. Mindent hó fedett és jég takart. A Jégkirály lányát a 12 fejű sárkány elrabolta. A királylány kezét és fel birodalmát ígérte annak, aki kiszabadítja. Nekem való feladat gondolta, Pityu. A legmagasabb hegy csúcsán rátalált a 12 fejű sárkányra. Lézer kardjával, sebes táltos segítségével levágta a sárkány  összes fejét és 2-2 szemfogát, vagyis 24-et tarisznyájába tett. A középső királyfi  hajóra szállt. Tengereken, óceánokon keresztül haladt. Delfinek és bálnák kísérték útján. Amikor a felkelő nap fénye alatt megpillantott, egy az óceán felszínén  úszó, csillogó ezüstbőrű bálnacsapatot. Fejükön lévő fúvókájukkal jelt adtak, segítséget kérve. Sanyi értette a nyelvüket, így megtudta a Tengerkirály lányát egy 7 fejű sárkány az óceán fenekén lévő barlangjába vitte. A középső királyfinak kopoltyúja is volt és a vízbe vetette magát. Keresgélés után rátalált a 7 fejű sárkányra. Képes volt elektromosság kibocsátására, ami segítségével legyőzte a sárkányt, magához vette a szörny 7 fejuszonyát.
A legkisebb királyfi varázspapucsába bújva hipp-hopp egy trópusi őserdőben termett. Indák és hatalmas levelek között ment. Összetalálkozott  egy öreg  manóval. Aki azon kesergett, hogy a 3 fejű sárkány elrabolta a Trópusi király lányát. Misi királyfi keresni kezdte, ahogy levegőt fújt ki a száján a levelek szétnyíltak előtte . A 3 fejű sárkány vizet lőtt feléje .A királyfi varázspapucsával a földet megremegtette, az szétnyílt. A résbe esett a sárkány, de a farka végét levágta, hogy hazaviszi az apjához.
Sok esztendő elteltével a királyfik hazatértek. Elmesélték kalandjukat,majd bemutatták az öreg királynak a bizonyítékokat. A menyegzők sem maradtak el,csupán hétig tartottak.
Itt a vége fuss el véle.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: