Zahorán Dorka: Meserabló

Hol volt, hol nem volt hetedhét határon is túl még Spongyabobon is túl, élt egyszer egy kislány, Júliának hívták, barna haja és kék szeme volt. Egyik este nyitja ki kedvenc mesekönyvét  a Pinokiót, de a könyv lapjai üresek voltak. Júlia nagyon meglepődött. Sajnos nem tudott mesét olvasni, ezért elment a partra sétálni. Egyszer csak valami pityergést hall. Megnézte ki az és lám Pinokiót látta sírni. Egy kövön ücsörgött könnytengerrel alatta. Megkérdezte mi a baja ? Erre azt válaszolta Pinokió, hogy: – Ellopták a mesémet!
– Hogy lopták el?
– Nem tudom csak azt, hogy nincs meg és a szövegemet is elfelejtettem.
– Majd segítek megtalálni!
– Köszi, már nagyon hiányzik a mesém.
– De hol keressük? Annál aki a legjobban akar ellopni egy mesét?
– Hát ZALGA-BALGA!
– Az ki?
– Hát akart egy mesét, amit ő maga írt de a rendezőknek nem tetszett.. Most visszavág azzal hogy a mi mesénket lopja el.
– Szerezzük vissza a meséket!
Mentek hetedhét határon is túl, s találtak egy kastélyt. Elhagyatott volt, és az egészet benőtte a borostyán, alatta egy koponya volt a falra festve. Ez volt Zalga-Balga háza. Júlia és Pinokió bemásztak az alagútba, mely a ház pincéjébe vezetett. Ott egy kombinációs, egy ujjlenyomatos és egy lézeres zárral találták magukat szembe. Júlia a koponya szót javasolta, mellyel ki is nyílt a kapu. Csodálatukra nem kellett megfejteni a lézeres és az ujjlenyomatos zárat. Egy barlangban találták magukat. Valami érdekes gépezet volt előttük, de ők csak egy cseppkő mögött bujkáltak. Mikor meggyőződtek róla, hogy nincs ott senki, előbújtak. Egy nagy robotot láttak, mely kék, zöld és fekete színben pompázott, és televolt festve halálfejjel. Ez lehet Zalga-Balga védjegye, gondolta Júlia. A rejtélyes házról egy idő után kiderült, hogy óratorony, belül egy hatalmas koponya alakú óra volt. A robot pedig egy erőmű, ami elég erősnek látszott. Júlia árnyékokat látott ezért visszaugrottak a bokor mögé. Meglátták Zalga-Balgát, aki dróttal kötötte össze a robotot. Vajon mire készül?
Hirtelen beállított a segédje Maxyella és egy tál sütit hozott neki, aki ekkor elkiáltotta magát:- Én leszek a világ leghíresebb embere! Ezzel elment a segédjével. Sietve előugrottak, de azt nem vették észre, hogy Zalga-Balga bekapcsolta a riasztót. Mindenhonnan lézerek csaptak elő – elég modern óratoronyhoz képest! -Neeeee!
– Lám-lám kit látok, Pinokiót és a csatlósát? Miért jöttél, hiányzik a meséd?
– Igen, és visszaszerzem Júliával.
– Azt próbáld meg!!!
Ezzel elmondta nekik a tervét: időgépet épít, azzal visszamegy a múltba és új könyvötletet ad le a rendezőknek.
– Enyém lesz a világ leghíresebb könyve, és hamár van egy időgépem eladom és gazdag is leszek.
– Szerintem…
– Ne szólj bele, tökéletes. Megyek befejezem az időgépet.
– Kész a gép! Visszamegyek az időbe.
– Menjünk utána? Ott van!
Menten elkapták Zalga-Balgát, mielőtt bajt csinál. Ezután elmesélték neki, hogy most is megírhatja a mesét, nem kell visszamenni az időben. Hárman megírták a mesét. Nagyon jó lett a végeredmény, egy kalandos időutazás. Két évvel utána sok díjat nyert és meg is filmesítették.
Így írta a világ legjobb meséjét egy gonosz.
Vége.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: