Závecz Nikolett: A varázslatos este

Élt három lány testvér. A legnagyobb Ilona, a középső Rózsácska és a legkisebb Marika. Rózsabimbó nevű falucskában laktak. Élt ott a királynő és a király, fiával Gáborral.
Ilona és Rózsácska mindig veszekedtek, hogy kié lesz majd a herceg. De bizony Marikának is nagyon tetszett a királyfi, csak nem merte mondani.    Telt-múlt az idő és a lányok
igazi hölgyek lettek, de úgyszintén Gábor is igazi úrrá vált. A királyi palotában rendeztek egy bált a herceg 18. születésnapja alkalmából, mert a családi hagyomány szerint 18 évesen ki kellett választania, hogy ki lesz a felesége. Erre a bálra meghívták a három lányt is. Nagyon várták már, hogy vajon kit fog választani végül a herceg. Elérkezett a bál napja. A lányok gyönyörű ruhákban érkeztek az esti ünnepségre. Gábor sokat táncolt az összes lánnyal, de legtöbbet Marikával. Bizony nagyon megtetszett a királyfinak. A két idősebb lány nagyon megirigyelte, hogy Gábor nem velük táncol, hanem Marikával. Kimentek és a kertben találtak egy gödröt, amibe egy ajtóval lehet bejutni. Kitalálták, hogy kivezetik Marikát és úgy fognak tenni mintha véletlen akkor vették volna észre. Ki is mentek vele. Azt mondja Ilona:
–    Nézzétek, mi lehet az ott?
–    Nem tudom, de menjünk és nézzük meg!- mondta Rózsácska.
Oda is mentek, kinyitották és belelökték húgukat. Marikának persze nem fájt, mert nem volt mély, így hamar ki is tudott volna mászni, ezért hamar bezárták. A két nagyobb testvér visszament a palotába. Szegény lány pedig ott sírdogált. A herceg meg is kérdezte tőlük, hogy hol van, de a lányok azt mondták, hogy hazament mert, már fáradt volt. Gábor ezt el is hitte. Éppen arra járt a jó tündér és meghallotta a lány kiáltozását.
–    Segítség, segítség!- mondta.
–    Ki van ott? – kérdezte.
–    Itt lenn, az ajtónál!
–    Segítek rajtad!
És a tündér elmondott egy varázsigét, amely segítségével az ajtó kinyílt, a lány pedig kijutott. Elmondta a tündérnek, hogy hogyan jutott ide.
–    Köszönöm jó tündér a segítségedet!
–    Szívesen, de most szaladj, mert még nincs vége a bálnak!
Marika visszament a palotába. Gábor nagyon örült neki. Elhatározták, hogy ők örökre együtt lesznek.
Megtartották az esküvőt és boldogan éltek tovább. A két lány pedig máig is búslakodik, hogy nem ők kapták meg a herceget.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: