Zemánn Éva: Az állatiskola

Hol volt, hol nem volt, réges-régen a kerekerdő közepében volt egy állatiskola.
Ez nem akármilyen iskola volt, hiszen ide állatok jártak. Madarak, őzek, nyulak. Az állatok különböző egyenruhát viseltek.  A madarak ruhája kék színű volt, az őzek pirosat, a nyuszik pedig narancssárgát. Járt a nyuszi osztályba egy kisnyúl, akit Lilinek hívtak. Ő nem talált barátokat, mert a többiek kicsit furcsának tartották Lili nyuszit.
Egy napon Lili hazafelé menet látta, hogy néhány egér a szemetes láda mögött valamit tervez. Gyorsan elbújt egy közeli fa mögé, és kihallgatta őket. Azt tervezték, hogy éjjel kirabolják az iskola új és értékes szökőkútját. Úgy csinálják, hogy a csoki szökőkút vezetékeit rákötik a szennyvízére. Másnap Lili összehívott néhány állatgyereket, és elmondta nekik mit látott, mit hallott. Először nem is akarták elhinni, de mikor haza felé mentek, ők is látták a készülődő egereket. Megbeszéltek egy tervet, hogy este mikor mindenki elmegy, ők elbújnak. Megszerzik a kulcsokat, így övéké lesz az iskola. Minden állat valahol őrködik majd. Az őzek az udvaron, a madarak kinn és benn egyaránt, a nyulak a folyosókon bújnak el. Így is tettek. Minden termet bezártak, és feszülten figyelni kezdtek.
Az egerek eközben már rég a csoki szökőkútban rejtőztek. Amikor csend lett, a csöveiben mászkáltak, fel-alá szaladgáltak. Ám a másik végén kiérve igencsak meglepődve tapasztalták, hogy az ebédlő ajtaja zárva van. Nem jutnak a szennyvíz vezetékéhez. Tehetetlenségükben visszafordultak. Már nem is ízlett nekik annyira a szökőkút finom csokija. Végül Lilinek köszönhetően mégsem rabolták ki az egerek az állatiskolát.
Másnap az állatgyerekek vidáman köszöntötték Lilit, együtt kóstolgatták a szökőkút csokiját. Attól fogva már Lili nyuszinak is voltak barátai.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: