Hollenczerné Balogh Ilona: Lackó és a pillangók

Közeledik Lackó születésnapja. Összeült a családi kupaktanács, hogy kitalálják a legkülönlegesebb meglepetést. Elkezdődött az ötletek gyűjtése.
– Kapjon új pulóvert! – mondta anya.
– Anya! Ezt komolyan gondolod?! Mi ebben a meglepi? Pulóvert, úgyis kell venni –reklamált Zsuzska.
– Megszerelem a biciklijét! – ajánlotta lelkesen apa.
– Ha nincs születésnapja, akkor nem szereled meg? Meglepetést szeretnénk adni és nem hétköznapi dolgokat. – érvelt Zsuzska.
– Emlékezzünk vissza, hogy minek örült a legjobban! Miről mesélt leglelkesebben? Melyik kirándulás tetszett neki? – próbálkozott tovább Zsuzska.
Röpködtek az élmények, ötletek, de sorra elvetették, mert rájöttek, hogy egyik sem az igazi. Végül, úgy döntöttek, hogy néhány nap múlva újra beszélgetnek, addig mindenki „figyel” és megpróbálja kitalálni Lackó kívánságát. Zsuzska egyik délután bement Lackó szobájába és beszélgetni kezdtek az iskoláról.
– Nagyon várom az évvégét! – sóhajtotta Lackó.
– Évvégét? Még el se kezdődött a suli! – szólt meglepetten Zsuzska.
– Igen! Sajnos, még sokat kell várni az osztálykirándulásra… – sóhajtott újra Lackó.
– Már megint kirándulni szeretnél? Nem régen jöttünk haza a nyaralásból. – érvelt Zsuzska.
– Igen, tudom, de ott nem láttunk pillangókat. A kiránduláson, olyan csodálatosak voltak! Akármerre néztél, mindenütt pillangók röpködtek, hol virágra, hol rád szálltak. Gyönyörű volt! De kár, hogy nekem nem lehet „saját” pillangós kertem… – sóhajtotta letörten Lackó.
Zsuzska nem szólt semmit, de már tudta, hogy mi lesz a meglepetés. Másnap megbeszélte szüleivel, és ők is egyetértettek a tervvel. Elkezdődött a nagy szervezkedés.
Lackót rábeszélték, hogy a hétvégén menjen el a nagyihoz, és segítsen a szilvalekvár készítésében. Miután Lackó elutazott a nagypapával, a család nekilátott az alkotásnak. Zsuzska előszedte a gyöngyeit és azt az egyszerű kis pillangót, melyet technika órán készítettek a tanító nénivel és már irányította is a fűzést. 5 db gyöngy a teste, 4-szer 7 gyöngy a szárnyait és 1-1 gyöngy a csápja és így tovább.
– Ügyeljünk, arra is, hogy szépek és színesek legyenek! – mondta lelkesen. És már el is indult a pillangó „gyártás”.
Apa vágta a drótokat, anya és Zsuzska fűzte és fűzte a pillangókat. Amikor már sok-sok pillangó volt az asztalon, akkor apa körülnézett a kamrában, ahol megtalálta a fehér színű szúnyoghálót, melyet egy keretre rögzített és megmutatta a többieknek.
– A keretre rajzolok virágokat! – szólt anya.
– Én pedig kifestem! – lelkesedett Zsuzska.
– Akkor rám a lakkozás vár. – összegezte apa.
Miután elkészült a virágokkal teli keret, a pillangókat közösen rögzítették kis drótokkal a hálóra.
Izgatottan készültek a vasárnapi születésnapi bulira. A képet a kertben, úgy helyezték el, a virágok között, hogy messziről valóban úgy nézett ki, mintha igazi pillangók lennének rajta.
Hamarosan megérkezett Lackó a nagyszüleivel és nagy lelkesedéssel kezdett a lekvár főzésről mesélni. Egyszer csak elhallgatott és csodálkozón nézett a kert felé. Aztán se szó, se beszéd elrohant. Nagyiék döbbenten nézték, de Zsuzska és szülei tudták, hogy hová fut. Elégedetten egymásra mosolyogtak, tudták, hogy sikerült a meglepetés. Te is tudod, hogy mit látott Lackó? Rajzold le!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: