Nagy Liliána Bettina: TITKOS FELFEDEZÉS

Egy borongós őszi délután, amikor épp a Barcag-árokban voltam mókus lesen, megcsörrent a telefonom. A Természettudományi Múzeum igazgatója hívott, hogy felkérjen egy munkára, mert nagyon tetszett neki a Sokszínű élet című kiállításon végzett munkám.

Én állítottam ugyanis össze a Noé bárkájában lévő majmokat, és azt szerette volna, hogy kutassak egy kicsit- hátha találok egy újabb makifajt, mert ha azt kiállítaná a múzeumában, nagy szenzáció lenne.

Másnap reggel már az esőerdőbe tartó repülőn ültem minden szükséges felszerelésemmel együtt. Az idő egyre csak romlott, hatalmas villámok cikáztak az égen. Egy villám hirtelen belecsapott a hajtóműbe. A repülő egy lakatlan szigetre zuhant, ami még a térképen sem volt rajta. Épphogy túléltem. Mivel egyre sötétedett, ezért biztos menedéket akartam keresni éjszakára. Nehezen ballagva botorkáltam előre a sűrű növényzetben, mikor egy mély gödörbe estem, ami tele volt óriási szőrös pókokkal. Hangosan sikítozva próbáltam kimászni, de mindig csak visszacsúsztam. Hirtelen egy indát láttam a fejem fölött leereszkedni, belekapaszkodtam, és valaki felhúzott a gödörből. Megmentőm egy kis sárkány volt, aki tudott beszélni is, és azt mondta:

– Gyere utánam, ne félj, nem bántalak! – és elvezetett egy barlangba.

– Ez az én házam, ez pedig az éléskamrám- mutatott egy nagy szoba felé, ami tele volt érett, lédús gyümölccsel.

– Fogyassz belőle bátran!

Amikor egy mangót vettem a kezembe, megláttam a sötétben egy világító szempárt. Izgatottan kezdtem odébb pakolni a gyümölcsöket, amikor hirtelen egy maki ugrott a barlang egyik falára.

Mind a négy lába zöld volt, farkán fehér négyzetek voltak. Feje piros volt, így könnyen észre lehetett venni. Testén aranybarna volt a szőr. Nagyon kis cuki maki volt.

Azonnal tudtam, hogy felfedeztem egy új makifajt.

Kis idő alatt, amit a szigeten töltöttem, nagyon jól összebarátkoztam a sárkánnyal, és a kis makit is nagyon megkedveltem. Így amikor a sárkány hazarepített, és beléptem a múzeumba, szomorúan közöltem:

– Nem találtam meg a harmincadik makifajt – mondtam az igazgatónak, mert nem akartam veszélyeztetni a sárkány és a maki élőhelyét és szabadságát.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: