Fülöp Anna Ágnes: Anna, a jótündér

Egyszer valaki odafenn úgy döntött, hogy minden egyes kisgyereknek legyen egy saját őrtündére. Ezt az ötletét meg is valósította, s így lett a Földön születendő minden apró pici babának egy saját tündérkéje. A tündérek 23 éves koruktól lehettek őrök, ettől fogva volt saját védencük.
Ezeknek a tündéreknek egyike volt Anna, aki egy magyar kislány, Aliz tündére lett. Aliz Kecskemét mellett lakott, s egyszer nagyon beteg lett. Anna hiába próbált segíteni, a kisbaba nem gyógyult. Ezért segítséghez folyamodott: elment minden varázsló legnagyobbikához, Fehér Szakállhoz, aki az erdő szélén élt egy fa odvában. Mikor odaért a varázsló nagy örömmel fogadta:
–    Gyere csak Anna, foglalj helyet szerény kuckómban.
A tündér közelebb lépett, de nem ült le, hanem szomorúan és kétségbeesetten egyre csak a fejét csóválta.
–    Fehér Szakáll! Nagy baj van! Aliz, a kislány, akinek a tündére vagyok, nagyon beteg, az én varázserőm sem tud segíteni, mivel csak most töltöttem be a 23. évemet. Nem tudsz valami erősebb gyógyvarázslatot?
–    Nagyon nagy a gond?
–    Igen. A csöppség köhög, lázas, sír és csak sír. Őszintén szólva elég kilátástalan a helyzete. A szülei az életéért aggódnak.
–    Ez elég nagy feladat, de azt hiszem, tudok rá megoldást: csak erősnek kell lenned, s hinni a legjobbat. Naponta háromszor el kell mondanod ezt a kis versikét két teljes héten át:
Az ember baján csak te segíthetsz csudavarázs
Gyógyítsd meg a pici lelket, s éltesd tovább.
–    Ha ezt teljes szeretettel elmondod, meg fog gyógyulni a kis Aliz.
–    Köszönöm, Fehér Szakáll, remélem hatni fog a varázslat, így fogok cselekedni!- mondta Anna, s visszament a Földre.
Kezdő tündér lévén nem volt egyszerű feladat visszatalálni Kecskemét mellé, de az aranypillangók segítettek Annának. Hátukra vették és repültek és repültek, amíg oda nem értek. A családi házban a szülők már sokféle orvosságot adtak a picinek, de ezek nem használtak, a különleges készítmények pedig nagyon drágák voltak.
–    Itt már tényleg csak a varázslat segíthet, hiszen Aliz szülei mindent megtettek, ami csak embertől telhetett. – gondolta Anna.
Úgy cselekedett, ahogy Fehér Szakáll mondta, s egy-két nap múlva a kicsi jobban lett. Két hét után Aliz teljesen meggyógyult. Szülei nem értették, hogyan lett jobban lányuk, de áldották a sorsot, amiért segített nekik, és visszaadta kislányuknak a legdrágábbat, az életet.
A kis Aliz pedig egészségesen felnőtt, nem kapott el semmilyen betegséget sem élete során. Anna pedig mindig is példa maradt a tündérek körében, az őrzők még évtizedeken át meséltek a kis tündér tetteiről és Aliz csodálatos gyógyulásáról.

Reklámok

Fülöp Anna Ágnes: Anna, a jótündér” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: