Hiczpán Lea: A meglepetés Karácsony

Hol volt, hol nem volt! Ott ahol a hó is ezer évig esik, volt egy kis fura ház. Abban egy család lakott, de nem akármilyen család volt az. Emberek voltak, de mégis állatok. Úgy kell elképzelni, hogy az embernek volt farka, vagy állat bajusza, de mégis ember volt. Még a háznak is volt szeme. Ebben a házban fura lények is éltek még, mint pl, gilisztakutyák, madármacskák …
Ezek ünnepelték a karácsonyt.
Fura hangon beszéltek, így, hogy  óóóóó, meg, így, hogy áááá…. és egyszer az egyik megszólalt:
– Mi tévők legyünk, ha nincs egy ajándék sem a fa alatt?
Hát, töprengtek egy kicsit, majd írtak egy rövidke kis levelet. Nem tudták, hogy kell feladni, ezért aztán légi postát küldtek, egy galambbal, aki felszállt egészen a mennyországig. Ez a galamb sem volt igazi galamb, nagyon hosszú farka volt, olyan hosszú, mint aranyhaj haja. Hát, ahogy repült a madár egyre csak feljebb és feljebb, talált egy gyönyörű szép kaput, ami mellett, egy gyönyörű szép, lány állt, egy őrző. Ő őrizte a kapu kulcsát. A galamb megbeszélte az őrző lánnyal, hogy ő nagyon fontos ügyben érkezett, így az őrző lány beengedte, ahol, egy angyal fogadta. Az angyalnak odaadta a levelet és már, huss, mintha ott sem lett volna, elszállt. Mikor visszaért, akkor mondta a gazdájának:
-Kurutty, kurutty, megérkezett a levél! Kurutty, kurutty, mindjárt jön a válasz rá. Kurutty, kurutty, lesz karácsonyunk.
Ezt kuruttyolta, amíg a gazdája Fucsi, Fucsika el nem határozta, hogy a fa alá rak ajándékokat, de azt a Jézuskának rakja oda, azaz az angyalnak, mert Ők így nevezték a Jézuskát. Hát, Fucsi elment és azt gondolta, hogy mindjárt visszajön, de nem jött olyan hamar, mert közben kiment a barátaival játszani. Nyálkafociztak, meg csupaszfutballoztak, és közben csöngettek. Futottak, futottak, de nem láttak senkit. Befutottak a házba. Meglepetésükre, ott egy szép nagy karácsonyfa állt, alatta nagyon sok ajándék. Az egyiken látták, hogy egészen nagy, és gondolták, ez biztosan valami kutya, vagy dinoszauruszt, el sem tudták képzelni mi is lehet az. Odalopakodtak a fához, mert mintha azt látták volna, hogy van ott valaki, de nem volt. Aztán, mikor mégis odaértek, akkor meg kibújtak a fa alól Fucsi barátainak a barátai. Kibújt onnan Luku, kibujt onnan Facsorú. Facsorú éppen Lukuval és Csikivel társalgott, és nekik elmondta, hogy mi az a nagy ajándék, de nem mondta el a házigazdának, hanem szépen elkezdték kibontani az ajándékokat.  Volt az ajándékok között távirányítós autó, volt társasjáték, Lukubaba, és még egy kiesett gülüszemű csigusz bigusz is. Mikor, már csak egyetlen egy ajándék maradt, a legnagyobb, még mindig el sem tudták gondolni, hogy abban mi lesz… és, mikor kibontották azt, a legnagyobb meglepetésükre kiugrott belőle a Jézuska és a Télapó. Annyira meglepődtek, hogy Luku és Csiki, azóta is mesélik az osztálytársaiknak, hogy mi is történt velük, ezen a csodálatos karácsonyon.
Itt vége, fuss el vége!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: