Burghardt Klára: Rudi manó kis konyhája

Rudi manó szerette a hasát, nagyon!

Már reggel kiment az erdőbe, és finom bogyókat, földiepret szedegetett. Ez volt a reggelije. Hozzá friss forrásvizet ivott! Ebédre gomba és saláta volt a kedvence! Az erdő szinte terülj-terülj asztalka volt számára! Minden jó ételt, amit szeretett, megtalált itt.

Szobácskájában a sarokban álló kályha és mellette egy kisebb asztal, egy hokedli nagy mosogatótállal- ez volt Rudi manó konyhácskája! Nem kellett neki több.

Kis serpenyőjében megsütötte aranysárga színűre a lisztben megforgatott gombafejeket, a salátát összevágta, ízesítette, s jóízűen elfogyasztotta ebédjét. Míg a gomba sült, szépen megterítette asztalkáját, egy lapos tányért, kést, villát helyezett rá. A kést a tányér jobb oldalára, a villát baloldalra fektette. Szalvétája a legszebb levél volt, összehajtogatta, és villája alá fektette. Egy kis cserépbe kankalint ültetett, ez díszítette asztalkáját. Így sokkal jobban ízlett neki az ebéd.

Ha Rudi manó kéménye füstölgött, tudta már az erdő apraja-nagyja, hogy manócskánál ebéd készül!

Rudi többször meghívta barátait, jöttek is, de sosem üres kézzel, mindegyik hozott valami finomat. Így hát alig evett manócska egyedül. De éppen ettől volt olyan vidám, barátai szeretetétől nagyon jól érezte magát.

A vacsorát együtt ette pajtásaival, az erdő tisztására telepedve. Még beszélgettek egy darabig jóról – rosszról, barátságról, szeretetről, egymás segítéséről, de erdőtűzről forró napokon, vadászpuskáról alkonyatkor, rossz gyerekek rongálásáról is. Ilyenkor elszomorodtak az állatok, Rudi manó is bánatos lett. De aztán tücsök koma elővette hangszerét, gyönyörűen hegedülni kezdett, nyuszi barát ugrabugrált körülöttük, s így mindannyian felvidultak.

Azután csendben elköszöntek egymástól, mindenki nyugovóra tért. Csupán tücsök koma zenélt még hajnalig. Ő akkor ment aludni, amikor hangyáék már szorgosan munka után néztek!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: